Hei
Nå er det lenge siden jeg har vært innom bloggen her. Men jeg har ikke ligget på latsiden vedrørende baking fordet. Jeg har bakt bryllups kake og en navnefest kake.
Bryllupskaken laget jeg i august. Den bestod av tre kaker, den største delen og den minste var bløtkake med hvitt marsipan trekk. Kaken i midten var sjokolade kake med SP trekk. Pynt i SP på alle kakene.
Jeg er ikke fryktelig glad i å lage bløtkake, da jeg ikke spiser slik kake selv og syntes det er vanskelig å vite hva som er godt. Og bruden var igrunn helt åpen med hva som skulle være i kaken. Det kunne jeg bestemme :-D Så da fyllte jeg sukkerbrødene med hjemmelaget vanilje krem fra bunn av. Masse eggeplommer, vaniljestang osv. Mine egne produserte rørte jordbær og bringebærmousse.
En ting jeg lærte ved denne bryllupskaken var at kjølerom, er ikke stedet for å oppbevare bløtkaker og marsipan kaker over natten....Da blir det mye bløtere og siger ut. Så jeg har nå lært og vil aldri gjøre det igjen. Jeg fikk ikke tatt noe godt bilde av kaken da den ble ferdig sent fredag kveld, levert da til kjølerommet (dumme dumme jeg...) og servert lørdag. Siden jeg var gjest i bryllupet tenkte jeg at jeg fikk ordnet meg det utover kvelden...men da ble det mørkt og dette var det beste jeg fikk til....
Kaken er pyntet mye likt den første bryllupskaken jeg laget, men det er fordi det eneste hintet jeg fikk av bruden denne gang var at hun skulle ha en gerbera blomst i håret og i buketten. Så derfor valgte jeg å ta det igjen i kaken....
Takk for at du titter innom :-)
Kommentarer
Legg inn en kommentar