Gå til hovedinnhold

Rice Krispies treats til å figurere

Da jeg bodde et år i USA hadde barna i huset ofte noe som het Rice Krispies treats - som snack i lunsj boksen eller bare til å spise når de hadde lyst. Dette laget vi også lett som en plett hvis vi følte for det. Jeg tror å huske at de smakte mye bedre da enn når jeg har laget det nå. Mye mulig jeg har blitt litt eldre og endret smaksløkene noe, 
da det frister ikke meg mest.
Jeg hadde også noen rester fra da jeg laget Titanic kaken som jeg skar opp og serverte barna i selskapet,  flere spiste så da var det nok godt. En enkel ting å lage hvis man har lyst på noe søtt iallefall.
Men du må jo ha mulighet til å få tak i hovedingrediensen da. Rice Krispies. Jeg kjøpte mine to pakker i Sverige da jeg ikke har funnet det lokalt hvor jeg bor ...

Oppskriften har jeg lånt av Vegasgirl og den finner du HER

150 gram Rice krispies cereal
42 gram usaltet smør
1/8 ts salt
285 g Marshmellows
1/2 ts vanilje extract


Slik gjør du:
Smelt smøret i en kjele
ha i MM , vaniljen og salt og rør til MM smelter


 Her ser du HELT smeltet 



Så har du i kornene, rør forsiktig så ikke du ødelegger kornene. Jeg brukte silikon slikkepott, følte det fungerte veldig bra :-)

Det blir super klissete veeeldig fort så kjapp på labben må du være 



Så legger du massen ut over et brett dekket med matpapir eller bakepapir og la det kjølne og "tørke" litt.    Jeg har ventet til dagen etter og brukt massen etter noen timer og begge deler går. Den er litt lettere å håndtere til figurering når den ikke har stått over natten. Men til å spise som snacks kan du lage det dagen i forveien og skjære i passende biter dagen etter. Event duppe i smeltet sjokolade med strø eller andre kreative løsninger :-)


Jeg har laget denne to ganger og begge gangene laget jeg figurer. Syntes det er mye lettere enn å forme fersk og luftig kake som skal bli figur. Så både Titanic og Fotballen på disse kakene er formet med denne massen og så trukket med fondant :-)



Kommentarer

  1. Hei Irmelinn!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

How to- barbie kake :-)

Her om dagen fikk jeg forespørsel om jeg hadde lyst og mulighet til å bake en kake for en husmor som ikke syntes det er noe gøy å bake. Da sa jeg selvfølgelig ja, og ble ikke overrasket over at moren til to frøkner ønsket en barbie kake. Tror den kake formen er brukt mest her i hus, utenom langpanna :-) Men det gjør ingen verdens ting, syntes det bare er gøy jeg å boltre meg i litt rosa jeg som bor kun med gutter. Jeg har jo mange års erfaring innen å leke med Barbie dukker ;-) Tenkte denne gangen skulle jeg prøve å lage en liten bildelig beskrivelse av hvor enkelt det er å faktisk lage en slik kake :-) Here goes : Først lager du selvfølgelig en kake etter smak i en kjolekake form eller en illfast bolle, når den er blitt kald etter steking fyller du den med fyll av ønske og sett den gjerne litt kaldt. Da er den stødigere å jobbe med når du setter den på kakebrettet. Bilde viser en ferdig fyllt kake og som nå skal få et lag med vanilla icing! Jeg kunne trukket den med...

Min første dukke kake

Hoi, når jeg ser tilbake til hva jeg laget for første gang blir jeg nesten flau, jeg syntes jeg var sååå flink da men når jeg ser det nå så ...huffemei, ikke bra i det hele tatt :- / Dette er altså da bilder av min aller første dukke kake, denne er laget uten "dukke form" men med en kjøkken bolle som form, derav den litt store kjolen hehe :-)

Kapein sabeltann kake

Til Sara 5 år i dag! Sjokoladekake våt og god med masse deilig sjokoladesmørkrem Oppskrift på kaken finner du  her Steg for steg beskrivelse av hvordan du lager Kaptein Sabeltann er det Hanne med bloggen Hannes kaker som har laget, og link til hennes side finner du  her