Gå til hovedinnhold

Marsipan bløtkake

Min venninde hadde sett et bilde av en kake hun likte og ønsket jeg laget liknenede til sin datters ett års dag. Jeg har ikke laget så mange kaker med "god gammeldags" marsipan lokk på, så jeg gruet meg litt, hadde litt trøbbel, men tror ikke det synns til slutt og venninden ble veldig fornøyd :-) og det er jo det aller viktigste. Saken er det at hvit marsipan, div fontanter ol masser er litt mer elastiske enn når du ruller ut en pølse med marsipan, så det er litt knotete å få til ( men øvelse gjør mester ;-) og de har lettere for å revne. Iallfall så opplever jeg det, men nå har jo jeg lagt "vanlig " marsipan lokk kanskje tre ganger, så hva vet nå jeg :-) Ellers er kaken sukkerbrød, et lag med hjemmelaget vanilje krem og et lag med hjemmelaget jordbærmousse... Hipp hipp hurra for Lotte 1 år :-)

Kommentarer

  1. Ååå den var kjempefiiiin da:)?!! Enkel og flott og ser jo nydelig ut - selvom jeg absolutt IKKE liker marsipan da hehe;)

    SvarSlett
  2. Hehe, dette må du øve på, skal du bli en skikkelig husmor :D
    Bare og spørre, har laga noen hundre marsipankaker.
    Vet også hva du ikke skal gjøre ;)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

How to- barbie kake :-)

Her om dagen fikk jeg forespørsel om jeg hadde lyst og mulighet til å bake en kake for en husmor som ikke syntes det er noe gøy å bake. Da sa jeg selvfølgelig ja, og ble ikke overrasket over at moren til to frøkner ønsket en barbie kake. Tror den kake formen er brukt mest her i hus, utenom langpanna :-) Men det gjør ingen verdens ting, syntes det bare er gøy jeg å boltre meg i litt rosa jeg som bor kun med gutter. Jeg har jo mange års erfaring innen å leke med Barbie dukker ;-) Tenkte denne gangen skulle jeg prøve å lage en liten bildelig beskrivelse av hvor enkelt det er å faktisk lage en slik kake :-) Here goes : Først lager du selvfølgelig en kake etter smak i en kjolekake form eller en illfast bolle, når den er blitt kald etter steking fyller du den med fyll av ønske og sett den gjerne litt kaldt. Da er den stødigere å jobbe med når du setter den på kakebrettet. Bilde viser en ferdig fyllt kake og som nå skal få et lag med vanilla icing! Jeg kunne trukket den med

Kapein sabeltann kake

Til Sara 5 år i dag! Sjokoladekake våt og god med masse deilig sjokoladesmørkrem Oppskrift på kaken finner du  her Steg for steg beskrivelse av hvordan du lager Kaptein Sabeltann er det Hanne med bloggen Hannes kaker som har laget, og link til hennes side finner du  her

Min første dukke kake

Hoi, når jeg ser tilbake til hva jeg laget for første gang blir jeg nesten flau, jeg syntes jeg var sååå flink da men når jeg ser det nå så ...huffemei, ikke bra i det hele tatt :- / Dette er altså da bilder av min aller første dukke kake, denne er laget uten "dukke form" men med en kjøkken bolle som form, derav den litt store kjolen hehe :-)